marți, 15 martie 2011

Ursuletii brodati si compotul de cirese


E 05:51 AM. Am racit, cred ca am si febra. Ar fi necesar un ceai, un amestec de ceai verde, flori de tei, coji uscate de lime si piper roz, dar aragazul pare atat de departe, e ascuns, lumina lampii mele se opreste in zidul alb si nu ajunge pana la el. Asa ca ma consolez pervers intr-o pahar cu nectar de mango:P.
M-a pus pe ganduri o propozitie. Sau era fraza? Nu pot sa dorm, ma tot gandesc. Dar imi trece, ma readuce L. maine cu picioarele pe pamant. Incepe sa imi fie frica de mine, de nelinistile mele. Am tot feluri de termene limita care par din ce in ce mai aproape si incep sa semene cu niste guri imense gata sa ma inghita, astea sunt haurile vietii mele. De doua zile, aproape ca nu am mai scris deloc la marea lucrare. Rad, am citit candva o serie de romane de Rodica Ojog-Brasoveanu, personajul principal, Melania, avea obiceiul de a vorbi cu sine la persoana a II a, bine ea avea 60 de ani si traia intr-o lume in care daca nu exista un mister, il inventa. Avea si un motan, Mirciulica :X Ideea e ca o iau pe urmele eroinei mai sus prezentate: "Draga mea, trebuie sa nu te mai gandesti la tot felul de fluturi cu nu stiu ce mirosuri, lucrarea te cheama la ea, te cheama la ea :)) ! "
Incep sa imi dau seama de gravitatea problemei, tocmai am lasat din mana " L'isola del giorno prima" pentru a scrie pe blog de romane despre o dama sexagenara ce are un motan pe nume Mirciulica, iar daca nu era de ajuns, ma mai si compar cu ea.
O terasa, o masuta din fier forjat, un ceainic metalic, o cana cafenie cu buline roz si o persoana sa imi faca ceaiul, asta imi doresc cadou de 16 martie. Cum ce e pe 16 martie? Sarbatoresc data de 16 martie 2011, doar e unica. Uitasem sa il asez pe masuta si pe Umberto.
Mai bine merg langa perna alba cu dantela si ursuleti brodati, nu o sa imi faca nici ceaiul preferat, imi sopteste unul din ursuleti ca nici nu vrea sa sarbatoreasca cu mine 16 martie 2011, dar atat am acum. Si in loc de ceai, o sa mananc niste compot de la tanti-mami L-ei. L. a si decorat borcanul.
A bientot!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

free counters