duminică, 13 martie 2011

Specialii vietii mele


E 04:58 am. Am inceput sa dau ora exact pe blog, ma gandesc unde va duce obiceiul acesta. In timp ce scriam astazi la licenta, am realizat ca nu mai imi merge tasta paranteza dreapta inchisa ( cred ca asa se numea) . Asa ca in aceasta dimineata m-am decis sa scriu despre oamenii speciali din viata mea. O voi face asa punctual, cum imi place mie.
I. Tatal meu este prima persoana speciala din viata mea. Prima mea amintire este cu tatal meu, era 23 iulie 1992, implineam 3 ani, ma sprijineam de gardul din fier vopsit verde si il vedeam pe el venind inspre mine cu roaba din plastic portocaliu si albastru. Venea surazand catre mine. Nu pentru ca este tatal meu e special, am avut si etape din viata in care l-am urat, ci pentru ca prin ochii lui ma vad in cel mai realist mod cu putinta. Pentru ca ma poate critica si repune pe drumul cel bun fara sa imi dau seama, pentru ca mereu imi asculta lamentarile lungi si pentru ca datorita lui sunt astazi ceea ce sunt.
II. R. este prietena bunicii mele. R. are cea mai mare pofta de viata, R. se hraneste cu viata insasi, cu raze de soare de la balconul ei cu obloane verzi din orasul de pe Bega. R. nu dramatizeaza ca a trecut viata pe langa ea, R. nu e fata batrana, e femeia independenta, avida de nou. R. e persoana care mi-a impus o conduita morala perfecta de care sunt demna oriunde pe mapamond. R. reprezinta severitate, respect, inteligenta, iubire. R. mi-a demonstrat ca e de ajuns sa inveti, sa te adancesti in studiu, ca banii sunt relativi si inteligenta reprezinta totul. Astfel am ajuns sa vad Parisul.Mi-e atat de dor de R.
III. A. este prietena mea din timpuri imemoriale :D E legatura cu trecutul meu pagan, cu veselia copilariei, cu dramele adolescentei. Printr-o simpla conversatie cu A. reusesc sa evadez din lumea mea rupestra, dupa spusele ei devenind "scarboasa". A. imi accepta deciziile gresite, se bucura pentru fericirile mele efemere si plange alaturi de mine. A. e geloasa pe alte prietene de-ale mele, la fel fac si eu. E armonie!
IV. L. si B. sau B. si L. , pentru ca sigur vor citi si sa nu se gelozeze. Sunt prietenele mele cele mai bune, dar in mod diferit. L. e ratiunea si B. e entuziasmul, nebunia, carpe diem. Alaturi de L. pot discuta orice de la daci (cah) la ultimul triptic pictat de ea, de la prima iubire la ultima greseala in materie de amor, sigur criticata de ea inca din faza incipienta, primul sarut, prima imbratisare. Cu B. lucrurile stau altfel, pentru ea orice e posibil doar sa iti doresti, orice nepotrivire pentru ea e incredibila, sigur gaseste o compatibilitate, de la dinti asemanatori, la nu stiu ce viziunea asupra nasterii universului :P .
V. R. indice 2, nu stiu daca e corecta exprimarea, dar macar se intelege. R. e prietena mea de doi ani. Dar ne asemanam atat de mult, nici cu parintii mei nu am atat de multe lucruri in comun, in sensul de mentalitati sau gusturi. Chiar de aceea R. poarta de vreun an, apelativul "mama" . Langa R. sunt calma, exuberanta ei ma linisteste, ciudat stiu, langa R. imi dau seama ca nu trebuie sa schimbi nimic la tine pentru a ajunge unde vrei, ca scotand cel mai mic element, iti pierzi autenticitatea, devii asemenea in marea masa moarta. Pentru R. am plans, pentru R. m-am ingrijorat enorm, pentru ca pe cat e de expansiva in gesturi, vorbe, pe atat de introvertita e cu ce se intampla in sinele ei.
VI. D. si A. I. reprezinta idealul pe plan profesional, dar si personal. Sunt cel mai plin de viata cuplu ( si nu au 20 de ani si nici 30 sau 40 ) , sunt acel cuplu care danseaza pe ritmuri egiptene in mirosul de peste si cartofi prajiti din bucatarie. Sunt acei oameni care si-au pus profesia pe primul plan, dar fara a face compromisuri pe plan personal. Oameni care si-au trait viata din plin, dupa bunul plac si care au dat frau liber sentimentelor fara a le pasa de gandirea ingusta a societatii contemporane lor. D. si A.I. sunt acei oameni minunati pe care viata ti-i pune in cale o singura data, unii ca ei nu mai poti intalni a doua oara, asa ca mai bine ii pastrezi aproape.
VII. I.P. mi-a demonstrat ca de multe ori un vis esuat reprezinta o sansa uriasa pentru a-ti gasi menirea. I.P. mi-a redat dragostea pentru limba latina, mi-a aratat ca lupta impotriva morilor de vant e spornica pentru ca acele mori de vant din viata fiecaruia reprezinta simple carje mentale.
VIII. A. reprezinta acea persoana care mi-a aratat ca dragostea adevarata invinge orice, orice bariera temporala, spatiala. A. reprezinta acea mana intinsa care mereu va fi acolo indiferent de greselile mele sau de rautatea mea temporara.
IX. E. este prima iubire, acea iubire cu patos. Acel sentiment unic care te face sa ai nevoie de acea persoana in fiecare secunda. Prima iubire ce nu o uiti niciodata, un pic idealizata, ce-i drept. Prima iubire pe vestigiile careia s-a construit o prietenie adevarata.
X. C este EL, EL-ul, ce va avea mereu un loc special in inima mea. Cuvintele sunt de prisos aici.
XI. L. este... Nu cred ca am cuvinte destule sau potrivite pentru a descrie aceasta persoana. Este acea persoana ciudata, zice asta tot o ciudata, care te face sa vezi totul prin alti ochi, care te face sa iti pui intrebari despre ascunzisurile tale ca fiinta. Persoana care te face sa ii astepti cu nerv fiecare cuvant. C indice 2 este un fluture cu miros de vata de zahar. C indice 2 este singura persoana care ar citi asta si nu s-ar regasi printre aceste cuvinte, pentru ca uneori oamenii speciali sunt apreciati fara cuvinte, pentru ca acele cuvinte potrivite apar ori prea devreme, ori prea tarziu pentru a mai fi rostite. C indice 2 este special pentru ca exista in viata mea si pentru ca e singura persoana care ma lasa fara cuvinte.
XII. V. este intruchiparea iubirii fratesti si altruiste. Lui V. pot sa ii expun "paradigme" sentimentale, cu V. ma manifest absurd, dar ma intelege pentru ca poate, uneori V. ma intelege din priviri si imi asteapta reactii tot din priviri. Pentru V. as face orice pentru a stii ca este linistit si nu sufera. V. sper sa fie mereu in viata mea asa cum e acum, sa nu treaca nimic peste el care sa il schimbe, sa il transforme.
Poate am sa revin la aceasta lista candva in incursiunea in anii mei. Punctualitatea acestei liste nu reprezinta un clasament. Fiecare dintre aceste persoane este speciala dintr-o anumita perspectiva asa ca nu le pot acorda un loc intr-un clasament. E 06:07 si am terminat pentru dimineata asta.
A bientot!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

free counters